En ole Tiitisen listalla

Uuden Suomen puheenvuoropalsta on yksi monista netin keskustelupalstoista joka tarjoaa mahdollisuuden kenelle tahansa esittää herjaavia ja kunnianloukkauksen tai vihapuheen tunnusmerkit täyttäviä syytöksiä. Erityisesti kohteeksi on otettu sosialidemokraatit joiden väitetään Kalevi Sorsasta, Tarja Halosesta ja Paavo Lipposesta alkaen olevan Neuvostoliiton/Venäjän asialla ja syyllistyneen suorastaan maanpetturuuteen. Myös minä olen näissä herjauksissa päässyt samaan kategoriaan.

Uuden Suomen kunniaksi on kuitenkin todettava, että sen kommentoijien edellytetään esiintyvän omalla nimellään, vaikka sekään ei näytä olevan pidäke asiattomuuksien esittämiselle.

Otan erikseen esiin yhden minua konkreettisesti koskevan asian. En ole yrittänytkään laskea kuinka monta kertaa on jopa "varmana tietona" kerrottu tai muutoin annettu ymmärtää, että nimeni on ns. Tiitisen listalla, johon on Stasin toimesta kerätty nimiä henkilöistä joihin DDR:n tiedustelupalvelu tavalla tai toisella tulkitsi yhteyshenkilöikseen. En ole Tiitisen listaa nähnyt, mutta siitä riippumatta haastan jokaisen joka tällaisen väitteen tai epäilyn esittää sitoutumaan siihen, että maksaa 10 000 euroa osoittamaani hyväntekeväisyys tarkoitukseen heti kun milloin tahansa lista julkaistaan eikä nimeäni siellä ole. Vastavuoroisesti sitoudun maksamaan 10 000 euroa tällaiselle henkilölle jos nimeni siellä olisi.

Jos vihjeen tai väitteen esittäjä – viimeksi panin tällaisena merkille Ari Teron – ei ole valmis tällaiseen vastavuoroiseen sitoumukseen edellytän häneltä heti toimia loukkaavan kommenttinsa poistamiseksi tai varautumista mahdollisiin oikeustoimiin herjauksen johdosta. Samoin odotan myös Uuden Suomen keskustelupalstan ylläpitäjän vastaavasti huolehtivan siitä, ettei se enää julkaise tällaisia herjaavia kommentteja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu